Onze Benelux Office Managing Director en Partner, Dave is gevestigd in ons onlangs geopende kantoor in Hasselt, België. Om Dave beter te leren kennen, interviewden we hem over zijn werk, zijn levensdoelen, zijn gedachten over de toekomst en zijn allereerste computer. Ons doel bij Net Group is om een gezonde balans tussen werk en privé te behouden. Daarom gaan de eerste zes vragen over werk en zijn de laatste vier meer persoonlijk.

1. Wat is je levensmissie?

Mijn missie is om levens te verbeteren, om bedrijven te inspireren en oplossingen te implementeren die levens verbeteren en om dit te doen met passie, empathie, plezier, enige stijl en nederigheid.

2. Hoe ben je bij Net Group terechtgekomen?

Voordat ik bij Net Group kwam, heb ik tien jaar als zelfstandige de wereld rondgereisd en wereldwijd opererende bedrijven geholpen hun diensten voor klanten en personeel te verbeteren.

3. Hoe kunnen Estland en België elkaar versterken?

Estland kan wat bier uit België importeren; België kan de digitale mindset en tools van Estland importeren.

4. Wat zijn de grootste lessen die je hebt geleerd tijdens je werk in de sector of de uitdagingen waarmee je werd geconfronteerd?

Assumption is the mother of all fuck-ups…

5. Waar kijk je de komende jaren het meest naar uit?

Een team te bouwen dat zo divers en inclusief mogelijk is. Jonge mensen die bereid zijn een stapje extra te doen, de kans geven zichzelf te zijn en te doen waar ze goed in zijn, ongeacht huidskleur, achtergrond, religie of persoonlijke overtuigingen.

6. Denk je dat technologie de wereld kan verbeteren?

Technologie is gewoon een hoop dingen. Mensen maken de wereld beter of slechter.  

Technologie levert gereedschap voor mensen om op een goede of slechte manier te gebruiken. Een scalpel in de hand van een chirurg is een zegen voor een patiënt in nood. Diezelfde scalpel in de hand van een psychopaat is funest voor de samenleving.  Op dezelfde manier kan technologie in de juiste handen wonderen doen. In de verkeerde handen kan technologie een ramp veroorzaken. Een mobiele telefoon kan worden gebruikt om een ambulance te bellen om een leven te redden, of het kan worden gebruikt om een bom te laten ontploffen om levens te nemen. Mensen zijn de actieve agenten. Zonder mensen corrodeert de technologie. Mensen hebben agenda’s die hun acties voeden. Technologie alleen maakt de wereld niet beter. De menselijke definities van “beter” zorgen ervoor dat ze de wereld ten goede of ten kwade veranderen. Sommigen denken dat kapitalisme of kalifaten of chaos “beter” zouden zijn, dus gaan ze aan de slag met alle technologie die ze voorhanden hebben, van stenen tot satellieten.

7. Laten we in de kristallen bol kijken: Hoe zal het leven er over 10 jaar uitzien in de wereld?

Ik heb in mijn leven zoveel “5-jarenplannen” gezien, maar in geen van de plannen die ik in 2015 en 2016 zag en las, was sprake van een wereldwijde pandemie. Geen van de plannen die ik las in 2017 en 2018 noemde een oorlog in Oekraïne. Hopelijk wordt de wereld vreedzamer en inclusiever dan vandaag. Daarnaast wil ik een wereld zonder afval zien, waar mensen het meeste afval hergebruiken of recyclen en onze afhankelijkheid van producten voor eenmalig gebruik wegnemen.

8. Een korte geheugentest: Wat was je eerste mobiele telefoon/computer, en in welk jaar was dat?

Een Commodore VIC-20 in 1980. Mijn vader kocht de eerste personal computer in onze stad. Hij was leraar, en ook al waren ze super traag, hij zag computers als de toekomst.

9. Je spreekt al vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits. Is Ests de volgende op de lijst?

Mogelijk, na eerst Spaans, Portugees, Chinees en Hindi te leren.

10. Wat is een leuk feitje over je dat uw collega’s misschien nog niet weten?

Ik reis graag buiten de gebaande paden. Ik hou ook van het ontwerpen en verbouwen of renoveren van huizen, waarbij ik zoveel mogelijk gebruikte materialen gebruik.

Similar insights