Het Estse bedrijf Net Group, bekend om de digitalisering van de publieke en private sector, opent een nieuw kantoor in Hasselt, België. Het helpt bedrijven en instellingen in de BeNeLux om hun processen en diensten efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken.

Net Group is één van de tech-pioniers met zijn 23 jaar ervaring in Estland, het land dat bekend staat als de Europese tech hub en de meest digitaal geavanceerde samenleving ter wereld. Als adviesbureau en softwareontwikkelaar heeft Net Group slimme oplossingen ontwikkeld voor overheden en bedrijven in Estland en daarbuiten, van spraakherkenningstechnologie op basis van machine learning, tot de lancering van de allereerste op AI gebaseerde chatbot voor de Estse overheid.

Met het nieuwe kantoor in Hasselt, Limburg, ziet Net Group kansen in België, Nederland en Luxemburg, drie landen waar zowel de publieke als de private sector de bereidheid hebben om dienstverlening, voor burgers en klanten, naar een hoger niveau te tillen.

“De e-government oplossingen van Estland zijn alom bekend in Europa. Het is net zo belangrijk voor bedrijven om aanwezig te zijn op locaties als België, waar de bereidheid voor digitale oplossingen bestaat en onze ervaring echt nodig is,” aldus Artur Kink, Ambassadeur van Estland in België.

In het Belgische kantoor van Net Group werkt een team dat vertrouwd is met service design en de specifieke kenmerken van de lokale markt en er wordt voortdurend samengewerkt met de softwareontwikkeling in het kantoor in Tallinn. Net Group bv, wordt geleid door Managing Director en Partner Dave Koopmans die samenwerkt met Davy Bijnens voor Business Development, beiden met ervaring in de sector op lokaal en internationaal niveau.

“Onze kracht ligt in het bouwen van naadloze user-journeys over fysieke en digitale domeinen heen, voor zowel overheden, familiebedrijven en grote ondernemingen. De savoir-faire van een digitale natie als Estland zal ten goede komen aan de regio die op weg is naar digitalisering van publieke en private diensten,” aldus Dave Koopmans, Managing Director en Partner bij Net Group bv.

Net Group heeft reeds regionale ervaring in Nederland, waarbij het Internationaal Strafhof in Den Haag werd geholpen bij het opstellen van een tienjarige IT-strategie en het ontwerpen van de gebruikersinterface samen met de workflows.

“Dit was een belangrijk teken van de bereidheid van de organisaties om hun werkprocessen te digitaliseren. We besloten uit te breiden naar de BeNeLux vanwege de goede referentie”, aldus Priit Kongo, oprichter en CEO van Net Group.

Innovatie
In Estland ontwikkelt Net Group momenteel de allereerste open-source oplossing, een digitale overheid assistant genaamd Bürokratt. Bürokratt gebruikt AI om de communicatie met de overheid gemakkelijker te maken voor zowel bedrijven als burgers. In de komende maanden zal een volledige versie van de chatbot de zogenaamde bureaucratie van de Estse politie en grenswacht en de nationale bibliotheek transformeren. Het bedrijf ontwikkelt ook de officiële IT-strategie voor Zanzibar in Tanzania. Op de private markt heeft Net Group met succes de e-diensten getransformeerd van verschillende retailers, groothandel en dienstverleners zoals Toyota en Saint-Gobain in de Baltische staten, alsmede een modern en efficiënt informatiesysteem opgezet voor het Noord-Estlandse Medisch Centrum, de grootste ziekenhuisgroep in Estland.

Net Group
Net Group is een internationaal bedrijf dat software ontwikkelt en consultancy biedt in de EMEA-regio. Met 22 jaar ervaring en meer dan 135 werknemers biedt het in Estland opgerichte softwarebedrijf zijn klanten oplossingen die service design en innovatieve softwaretechnologie combineren. Net Group ontwikkelt nieuwe oplossingen waarbij eenvoud, bruikbaarheid en direct effect op procesverbetering voorop staan. De oplossingen van Net Group worden gebruikt in meer dan 20 landen, waaronder Irak, Tanzania, Oman en doorheen Europa. Vandaag heeft Net Group kantoren in België, Estland, Finland en Tanzania.

Dave Koopmans
Managing Director, Partner
Net Group Benelux
M: 0486 393 555
da***********@ne******.com

Net Group bv
Hendrik van Veldekesingel 150/79, 3500 Hasselt, BELGIUM

Similar insights